Dordtenaren blijven met lege handen achter

Onze Schapekoppen zijn in een zeer matige wedstrijd met 0-3 onderuit gegaan tegen de beloften van FC Utrecht. In een leeg Riwal Hoogwerkers Stadion bleek Jeredy Hilterman een ware plaaggeest voor de Dordtse defensie door twee keer te scoren. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist door Domstedeling Justin Lonwijk.

Voorafgaande aan de wedstrijd viel er goed nieuws te vermelden. Jari Schuurman werd na lang blessureleed opgenomen in de wedstrijdselectie. Hij is weer helemaal terug en kwam een klein half uur in actie. Helaas was dit het enige positieve puntje dat viel te vermelden over de wedstrijd. Want het lichte optimisme na de bekerwedstrijd van vorige week werd al snel verdrongen door lichte ergernis na een matige openingsfase. Swolfs moest een aantal keer handelend optreden. Een belangrijk detail van de eerste helft was een afgekeurde goal van Ritchie Musaba. De jongeling was trefzeker na een lage voorzet van Agrafiotis. Maar omdat de grensrechter zag dat de bal over de achterlijn was geweest ging het feestje niet door. Zo stond bij rust de brilstand op het scorebord, 0-0.

Helaas wisten onze Schapekoppen ook in het tweede bedrijf van de wedstrijd geen vuist te maken tegen de Utrechtse formatie. Het was veel te slordig wat de Dordtenaren lieten zien. Door verkeerde keuzes aan de bal werd Jong FC Utrecht in het zadel geholpen. Dit uitte zich in de 56e minuut door de eerste tegengoal. Hilterman werd in de kleine ruimte weggestoken en schoot in de verre hoek raak. Een klein kwartiertje later viel de bal enigszins gelukkig opnieuw voor de voeten van Hilterman. Zo keken de Schapekoppen tegen een 0-2 achterstand aan. In de 76e minuut werd de wedstrijd in het slot gegooid door Justin Lonwijk. Hij schoot van afstand meedogenloos raak.

Zo eindigde de wedstrijd in een 0-3 verliespartij. Een wedstrijd waar drie punten een must waren. Met FC Eindhoven en De Graafschap als volgende tegenstanders wacht de Dordtse formatie een zware klus te wachten.