Stuntende Schapekoppen?!

Om 21:00 werd er in het Riwal Hoogwerkers Stadion afgetrapt voor de beker tegen FC Utrecht. Het leek al gauw een lange avond te gaan worden toen Bart Ramselaar in de 5e minuut al de score opende. In de 16e minuut wist onze Griekse spits echter wat terug te doen waardoor het alweer 1-1 stond. Zit er dan toch een stunt in voor de Schapekoppen?

Bart Ramselaar opende de score dus al vroeg door een harde voorzet binnen te tikken. Nikolas Agrafiotis wist daarna met een geweldig schot van ver buiten de 16-meter wat terug te doen. Het bleef vervolgens ook lang 1-1. Utrecht drong wel aan, vooral via links, waar ex-wereldkampioenschap speler Eljerio Elia het Robin Polley erg lastig maakte. Robin Polley stond echter vaak zijn mannetje en wist hier en daar toch de ballen te onderscheppen.

Grote held van de eerste 40 minuten was onze doelman Anthony Swolfs. Hoewel de Belg veel kritiek kreeg de afgelopen weken bewees hij maar weer hoe goed hij kan keepen. Zo wist hij een vrije trap van Adam Maher goed te keren en had hij ook op gevaarlijke pogingen van Ramselaar, Elia en van de Streek een goede reflex in huis.

Het ging daarna in de 40e minuut dan toch mis. Django Warmerdam was mee opgekomen om een lage strakke voorzet af te geven. Deze werd toen succesvol afgerond door Bart Ramselaar, wie zijn tweede van de avond maakte. Vlak hierna wist Gyrano Kerk na een succesvolle dribbel ook onze doelman te passeren, waardoor hij er 1-3 van maakte.

Na rust was het kijken welke kant de wedstrijd op ging vallen, werd het een slachtpartij of kon FC Dordrecht het nog spannend maken? Dit laatste was zeker van kracht. De Dordtse selectie kwam met volle druk de kleedkamer uit. Zij wisten zowaar ook nog eens een aantal kansen te creëren, zo kwamen Robin Polley en Gianni Dos Santos tot kansen via afstand schoten.

In de 57e minuut wist Dordrecht de spanning helemaal terug te brengen, Nikolas Agrafiotis wist ook zijn tweede van de avond te maken en bracht de stand tot 2-3. Keeper Anthony Swolfs was vervolgens weer meer dan aanwezig met diverse belangrijke reddingen. Zo wist hij een dubbele inzet van van de Streek succesvol te keren. De Schapekoppen bleven dus mede door onze doelman in de wedstrijd.

Ook FC Dordrecht wist nog te kansen te komen, Julius Bliek kopte een bal bijvoorbeeld net over. Daarna gaf Kevin Vermeulen na een goede aanval een scherpe voorzet, welke niemand helaas wist af te ronden. Dos Santos kwam daarna nog, iets wat optimistisch, met een schot van heel ver. Deze bal ging er helaas ook niet in.

De Schapekoppen leken zowaar toch op gelijke hoogte te komen. Gianni Dos Santos leek zijn eerste doelpunt van de avond te maken door een afstandsschot van Bliek van richting te veranderen. De buitenspeler bevond zich tot grote teleurstelling echter in buitenspelpositie. Om het allemaal nog wat erger te maken ging de bal er vlak daarna aan de andere kant in. Sander van de Streek beloonde zichzelf met een doelpunt en bracht de eindstand op 2-4.

In een wedstrijd waar FC Dordrecht op papier niks te vertellen zou hebben, lieten de Schapekoppen zien dat ze echt wel goed voetbal in huis hebben. De bekerwedstrijd ging dan wel verloren, maar hier zijn veel positieve dingen uit te halen. Volgende dinsdag komt de beloften ploeg van de Domstedelingen op bezoek, tijd om eerherstel te halen!