Schapekoppen stunten tegen Almere City FC!

Om 20:00 werd er door arbiter Contineau gefloten voor de start van de wedstrijd. Op papier zou het een hele lastige wedstrijd worden voor Dordrecht, waar het heel lastig zou worden om wat te halen. FC Dordrecht komt echter binnen het kwartier al op een 1-0 voorsprong.

In de 11e minuut wordt Gianni Dos Santos goed weggestuurd over de rechter flank. Dos Santos heeft een geweldige scherpe voorzet in huis, welke Arsenio Valpoort binnen weet te tikken. Tot iedereen zijn verbazing kwamen de Schapekoppen dus op een 1-0 voorsprong. Zaak dus voor FC Dordrecht om die voorsprong vast te houden.

Almere City kwam steeds meer in de wedstrijd en wist ook kansen te creëren, in de 25e minuut schoot Bouyaghlafen de bal gelukkig nog hoog over. Vervolgens gebeurde er een aantal minuten vrij weinig, tot in de 37e minuut Kevin Vermeulen de bal op het middenveld veroverde.

Kevin handelde snel en zag dat Gianni Dos Santos alle ruimte had aan de rechter kant van het veld. Hij speelde hem direct aan en Dos Santos nam de bal in de loop mee. De vleugelaanvaller twijfelde niet en haalde hard uit. Keeper Woud had er geen reactie op en Dordrecht kwam zelfs op een 2-0 voorsprong!

Daarna gebeurde er weer een aantal minuten vrij weinig, totdat Almere City FC in de extra tijd van de eerste helft een vrije trap krijgt. De bal wordt vanuit de vrije trap voorgegeven en Radinio Balker weet zijn hoofd tegen de bal te krijgen. Almere komt dus vlak voor rust op 2-1. De scheidsrechter fluit na de goal ook gelijk af voor de rust.

Na rust was het voor de Schapekoppen helaas snel weer goed mis. In de 57e minuut wist Thomas Verheydt de bal langs doelman Swolfs te koppen, waardoor het 2-2 werd. Na deze 2-2 werd het steeds drukker en drukker voor het goal van FC Dordrecht. Anthony Swolfs wist gelukkig met diverse reddingen de 2-3 te voorkomen. Vlak voor tijd in de 88e minuut kreeg Nikolas Agrafiotis nog een kans na een goed uitgespeelde counter. Keeper Michael Woud wist de bal helaas te keren, waardoor het 2-2 eindigde aan de Krommedijk.

Dordrecht liet na een aantal matige wedstrijden eindelijk weer eens zien wat ze in huis hadden en ‘stuntte’ met een gelijkspel tegen Almere City. Deze lijn doortrekken en op naar meer punten! Volgende week wacht FC Volendam op ons in Noord-Holland.