Wedstrijdverslag TOP Oss – FC Dordrecht

FC Dordrecht begon de wedstrijd goed. Waar wij gelijk in de 3e minuut onze debuterende Belg aan het werk zagen met een goede combinatie met Kevin Vermeulen. Helaas zat er net op tijd een verdediger van TOP Oss tussen. TOP Oss kreeg vervolgens in de 9e minuut haar eerste kans, gelukkig had Anthony Swolfs weer eens een goede redding in huis.

Verder bracht de eerste helft weinig spektakel. FC Dordrecht probeerde de wedstrijd onder controle te krijgen door rust in het spel willen te brengen. Dit leek aardig te lukken, helaas ging het voor de Schapekoppen toch mis in de 41e minuut. Na een goede aanval kwam Leidmans 1-op-1 met Swolfs te staan. Helaas wist de spits van Oss de bal goed in de hoek te plaatsen waardoor de Ossenaren op een 1-0 voorsprong kwamen.

Harry van den Ham wisselde in de rust aanvallend om de wedstrijd om te draaien. Zo kwamen Thomas Schalekamp en Robin Polley erin om aanvallend wat toe te voegen. Dit leek gelijk te lonen, nadat Schalekamp in de 47e minuut een grote kop kans kreeg. De bal gaat helaas net aan de verkeerde kant van de paal naast.

Na deze kans was het al snel over voor FC Dordrecht. De Schapekoppen kwamen niet of nauwelijks aan voetballen toe en creëerden ook vrijwel geen kansen. Dit zorgde voor veel onrust in het spel, waardoor het ook uitermate slordig werd. In de 87e minuut besliste van der Heijden de wedstrijd door de bal van ver het doel in te schieten.

Eindstand dus 2-0. Na een dramatische voetbalavond is het wederom tijd voor herstel bij Dordrecht. Komende zondag wacht Cambuur in Leeuwarden. Tijd om daar weer met de borst vooruit te strijden voor punten!