Wedstrijdverslag FC Dordrecht – Jong AZ

Eerste drie punten van het seizoen!

18:45 werd door arbiter Teuben het fluitsignaal gegeven voor de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. FC Dordrecht was in de eerste paar minuten wisselvallig, maar door een sterke Swolfs bleven de Dordtenaren overeind.

Met kopkansen van Bliek en andere aanvallen liet Dordt merken dat er niet veel te halen viel voor de Alkmaarders. Ook kregen we te zien wat ze hadden geoefend op de training, we kregen tussen door ook nog een cursus sambavoetballen. Met als klap op de vuurpijl kreeg Jong AZ nog een rode kaart waardoor FC Dordrecht de ruimte kreeg om te gaan voetballen. Kort hierna in de extra tijd van de eerste helft was het zover, feest aan de Krommedijk! De 1-0 werd gescoord door Jansen, met een schot hard in de hoek.

In de tweede helft begon Jong AZ weer terug te komen. Met een paar kansen die gelijk onschadelijk werden gemaakt door de sterk spelende achterhoede. Na het korte onderbreken van de wedstrijd doordat de vlag van de assistent-scheidsrechter kapot was, begonnen de Schapekoppen de leiding weer te nemen. In de blessuretijd kwam de genadeklap Bliek scoort vanuit een corner en bezegeld zo een mooie avond voor hem, maar ook voor zijn ploeg.

Na deze overwinning zijn de eerste drie punten voor FC Dordrecht binnen. Eindelijk van die hatelijke laatste plaats af! Op naar meer overwinningen!