wedstrijdverslag FC Dordrecht – SBV Excelsior

Een goed begin is het halve werk gaat het gezegde en dat is vandaag ook weer pijnlijk duidelijk geworden. Om 18:45 is er afgefloten door scheidsrechter van der Laan in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

De ploeg van Harry van den Ham begon sterk en met een sterke verdedigende actie van Bliek, werden veel mensen positief op de tribune. In de 10e minuut werd er feest gevierd, Kevin Vermeulen schoot de 1-0 binnen voor de Schapekoppen. Daarna kwamen we er nog door heen met een schot dat net voorlangs ging van Nikolas Agrafiotis. Vandaag lieten de Schapekoppen ook maar weer eens zien dat ze een sterke verdediging hebben. Met een een sterke verdedigende actie van Polly in de 29e minuut en in de 30e minuut liet Anthony Swolfs ook zien waarom hij het doel van Schapekoppen verdedigt. Daarna kwamen we nog een paar keer voor het goal van de Kralingers . In de 43e minuut kwam Excelsior terug met 1-1.

Kort na dit ongelukkig doelpunt viel snel de 1-2 van uit een corner die Omarsson erin tikt. Met een paar losse flodders probeerde Dordrecht nog iets te forceren maar dit mocht niet baten voor FC Dordrecht. In de 62e minuut maakten Nikki Baggerman plaats voor debutant Dehninio Muhringen. Polly probeerde het een keer met een geweldige streep maar de poging werd gehouden door de goalie van Excelsior. Ook Richie Musaba mocht zijn officiële thuis debuut maken in de 80e minuut. In de 89e minuut kwam de 1-3 op naam van Oude Kotten die de bal langs de geweldig keepende Swolfs krult. In de exstra tijd probeert Harry van den Ham het nog met een slot offensief, hierdoor kwam er nog een kans voor onze spits Agrafiotis die de bal in de handen van de keeper kopt.

Het mocht niet zo zijn voor de Dordtenaren maar volgende week beginnen we weer op 0-0 en zijn er weer 90 minuten te spelen uit tegen Roda JC. Tot volgende week Schapekoppen!