Wedstrijd verslag FC Den Bosch – FC Dordrecht

Wedstrijdverslag FC Den Bosch – FC Dordrecht

Vandaag zijn we afgereisd naar Den Bosch voor onze eerste uitwedstrijd van dit seizoen. In Stadion De Vliert werd het helaas 2-1, waardoor de Schapekoppen zonder punten terug naar Dordrecht moesten.

Precies om 16:45 floot arbiter Robin Hensgens de wedstrijd van start. Na ongeveer 4 minuten ontstond de eerste kans van de wedstrijd. Ryan Trotman schiet de bal goed in de hoek, gelukkig heeft onze keeper Anthony Swolfs een geweldige redding in huis waardoor het nog 0-0 blijft. De eerste grote kans voor FC Dordrecht ontstond in de 19e minuut, na een goede rush stuitte Robin Polley helaas op doelman Wouter van der Steen van FC Den Bosch. Uit de corner die uit deze kans vormde, creëerde de Schapenkoppen weer een kans. Een sterke kopbal werd helaas van de lijn gehaald door een speler van Den Bosch! In de 34e minuut kwam Robin Polley wederom goed op, na een voorzet kopte Kevin Jansen in eerste instantie op de keeper, om vervolgens de 1-0 tegen de touwen te jagen! Deze voorsprong hielden de Dordtenaren goed vast tot de rust. In de rust werd Matthew Bondswell helaas vanwege een blessure naar de kant gehaald. Dit zorgde wel voor een mooi moment voor Davy Overes, wie zijn officiële debuut voor FC Dordrecht daardoor maakte. Vlak na rust, in de 51e was het helaas al raak voor FC Den Bosch. Kevin Felida schiet vanuit een afvallende corner de 1-1 tegen de touwen. Vervolgens kreeg Kevin Vermeulen een kans vanuit een schot van buiten de 16, de keeper wist dit schot helaas goed te pakken. Daarna kwam Dordt goed weg nadat Den Bosch het aluminium raakte. Een opmerkelijk moment in de 74e minuut, Nikolas Agrafiotis wordt duidelijk naar de grond getrokken in het strafschopgebied. De scheidsrechter legde echter de bal onterecht niet op de stip. Helaas viel in de 85e minuut dan toch de beslissing, Paco van Moorsel kopt onbewust de bal in het doel. Dit zorgde uiteindelijk voor de einduitslag: 2-1.

Wederom weer een wedstrijd met veel strijd, dit weekend helaas met lege handen terug richting Dordrecht. Volgende wacht ons een zware wedstrijd in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. SBV Excelsior zal dan onze tegenstander zijn. Op naar volgende week!