FC Dordrecht en Go Ahead Eagles in evenwicht

De schapekoppen zijn het seizoen met een 0-0 gelijkspel begonnen tegen de Eagles uit Deventer. Geen perfecte wedstrijd, maar wel zwaarbevochten. Ze mogen ook zeker meer dan tevreden zijn met een punt tegen de nummer 6 van vorig seizoen.

Om 16:45 floot Ingmar Oostrom ons seizoen van start in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Na 18 minuten ontstond pas de eerste kans voor Dordt. Na een voorzet vanuit een vrije trap van Nikki Baggerman kopte Aktas de bal helaas recht in de handen van de keeper. Vervolgens was het weer een tijdje stil zonder veel spektakel, toen Go Ahead Eagles op de rand van de 16 meter ineens een vrije trap kreeg. Het was de 31e minuut waarin Swolfs deze vrije trap goed uit de hoek wist te pakken. Hierdoor bleef het dus nog steeds 0-0 in Dordt. Vervolgens kwam FC Dordrecht in de 37e minuut tot een kans via Amadin. Amadin krulde de bal scherp in, helaas wist Jay Gorter de bal goed te pakken. Vlak voor rust de laatste kans van de 1e helft, Bradley van Hoeven schoot de bal over de kruising van het Dordtse doel. Na een gelijk opgaande 1e helft floot Ingmar Oostrom voor de rust.

De wedstrijd kwam na rust wederom langzaam op gang, in de 58e minuut maakte Polley een overtreding waar hij met geel voor werd bestraft. Deze vrije trap werd gelukkig naast geschoten, waardoor het nog steeds 0-0 bleef. Swolfs pakte vervolgens in de 69e minuut een goed schot van Antoine Rabillard. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd was er vervolgens weinig meer te beleven waardoor het in dus in 0-0 eindigde.

Al met al niet werelds, maar het biedt veel perspectief voor dit seizoen! Op naar volgende week!