Ondermaats in Kerkrade

Wie FC Dordrecht de afgelopen wedstrijden in actie heeft gezien had waarschijnlijk niet verwacht dat de Dordtenaren met 5-0 onderuit zouden gaan in Kerkrade, maar het is toch echt zo. Door twee doelpunten kort achter elkaar was de spanning al snel uit de wedstrijd. Zo maakte de Limburgers een einde aan de lange reeks zonder overwinning.

In het regenachtige Kerkrade leek er in eerste instantie niks aan de hand. De Dordtenaren lieten de bal het werk doen en controleerden de wedstrijd. Ondanks dat waren de eerste twee schotpogingen op het doel van sluitpost Mike Havekotte. Na een klein kwartiertje schoot Gravenberch in de handen van Novakovic. Dit was, ondanks het goede spel een van de weinige gevaarlijke momenten voor de goal van Roda JC. De grootste kans aan Dordtse zijde was voor Quincy Hogesteger. De Schapekop kreeg op aangeven van Gravenberch een kans maar hij vond Novakovic op zijn weg naar de openingstreffer. Niet veel later was het wèl raak aan de andere kant. Havekotte kwam uit en liet los, de arbiter zag er geen overtreding in en Alberg kon daardoor voor leeg goal binnenschieten. Nog niet bijgekomen van de eerste tegentreffer, viel alweer de tweede. Jensen schoot één minuut na de 1-0 raak uit een hoekschop. Bijna deed Wehrmann iets terug maar zijn schot belandde op de lat. De Dordtenaren gingen met een 2-0 achterstand de rust in.

Om met een resultaat huiswaarts te keren was het zaak om minimaal twee keer te scoren. Helaas lukte dat alleen de Limburgers. Geen moment meer kwam FC Dordrecht in de wedstrijd en het ging al snel van kwaad tot erger. In de 67e minuut scoorde Ugbo namens Roda JC de 3-0. Hij kon vogelvrij binnen knikken. Bijna elke aanval van Roda was gevaarlijk. In de 72e minuut werd het 4-0. Remans kon de voorzet van FC Dordrecht-plaaggeest Croux gemakkelijk binnenwerken. De gifbeker bleek nog niet helemaal leeg want tot overmaat van ramp gaf de arbiter ook nog een strafschop tegen. Alberg ging achter de bal staan en liet Havekotte kansloos. Hij bepaalde de eindstand op 5-0. Het enige lichtpuntje van de avond was de terugkeer van Savvas Mourgos. De middenvelder is na lang blessureleed weer terug.

De selectie kan zich volgende week in Helmond revancheren. Maar dan moet er wel uit een ander vaatje worden getapt… Tot volgende week!