Doorpakken tegen Jong FC Utrecht

Na de 1-0 overwinning op FC Eindhoven kan FC Dordrecht weer omhoog kijken. Met concurrent Helmond Sport op slechts één punt afstand is er genoeg reden om reikhalzend naar het duel tegen Jong FC Utrecht uit te kijken. Weten onze Schapekoppen eindelijk de rode lantaarn door te geven?

De formatie van trainer René Hake was niet te stuiten in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Na vier minuten zette Acheffay Jong FC Utrecht op voorsprong, en toen Noah Lewis tien minuten later met rood werd weggestuurd was de wedstrijd al snel gespeeld. Acheffay maakte na een klein half uur voetbal zijn tweede van de avond en draaide daarmee de wedstrijd in het slot. In de tweede helft kreeg doelman Stoskovic nog drie tegendoelpunten te verwerken. Renny Smith deed namens FC Dordrecht nog iets terug door twee keer te scoren, maar het bleek achteraf slechts voor de statistieken.

Uit de recente ontmoetingen valt eveneens weinig vertrouwen te putten, de laatste drie ontmoetingen gingen allen verloren. Maar daarentegen was daarvoor FC Dordrecht weer oppermachtig met drie overwinningen op rij, dus het is weer hoog tijd… Gesterkt door een thuisoverwinning en vijf nieuwkomers: Polley, Havenkotte, El Bouchataoui, Vermeulen en Gravenberch hebben de Dordtenaren meer wapens ter beschikking om de tegenstander mee te bestrijden.

De periodestand spreekt licht in ons voordeel. FC Dordrecht staat momenteel 12e, terwijl het beloftenteam 17e staat. Ookal is het gat maar één punt mag het niet ontbreken in de voorbeschouwing. Want vertrouwen, daar gaat het om. Vertrouwen op drie punten, een betere positie op de ranglijst en een betere tweede seizoenshelft…

Tegen Jong FC Utrecht kan een goede stap worden gezet.