De volle buit in eigen huis

De Dordtenaren hebben volledig verdient de eerste overwinning van 2020 bij kunnen schrijven. Na drie keer het houtwerk getroffen te hebben wist invaller Quincy Hogesteger de ban te breken. Hij werkte in een scrimmage de bal over de doellijn.

In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren. Voor beide ploegen was het aftasten, en dat maar liefst 45 minuten lang. Alleen FC Eindhoven werd in de 12e minuut gevaarlijk uit een vrije trap. Jarno Janssen kopte hard in het zijnet. Dat de Brabanders het van de standaardsituaties moesten hebben werd snel duidelijk want voetballend was FC Dordrecht de baas. Op het middenveld ging de bal vlotjes van voet naar voet, ook werd er gemakkelijk onder de druk van FC Eindhoven uit gevoetbald. Waar de Schapekoppen vorig jaar konden rekenen op sneltreinen Summerville en Cijntje, kwam het nu creativiteit te kort. Daardoor hoefde Swinkels zich geen enkele keer schrap te zetten voor een schot. FC Dordrecht bleef de eerste helft steken op 0-0.

Na een kwartier evalueren en corrigeren kwamen onze Schapekoppen een stuk dreigender voor de dag. In de 50e minuut was Danzell Gravenbergh dichtbij de openingstreffer. Hij verwerkte de lage voorzet van Ottewill met een snelle voetbeweging bijna tot een goal, maar zijn inzet ging net over. Gesterkt door een sfeervol Riwal Hoogwerkers Stadion gingen de groen-witten door. Naarmate de tijd vorderde nam Dordt steeds meer risico, en met resultaat. Er werd maar liefst drie keer het houtwerk getroffen. In de 71e minuut schoot El Bouchataoui van aanzienlijke afstand op de lat. Even later schoot Green een vrije trap via de muur op de lat. In de blessuretijd van de wedstrijd deed Wehrmann een poging. Hij schoot van ver buiten de zestien op de lat. Hogesteger was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. De jongeling bracht het Riwal Hoogwerkers Stadion in vuur en vlam. Eindelijk zit het mee, eindelijk valt het kwartje een keer de goede kant op… 1-0! Iets wat onze supporters, de selectie en de club enorm toekomt. Drie punten en nog steeds ongeslagen in eigen huis!

Maandag 3 februari gaat FC Dordrecht op bezoek bij de beloften van FC Utrecht. Kunnen de Schapekoppen doorpakken? Tot de volgende keer!