Enerverende derby eindigt in gelijkspel

In een vermakelijke Rijnmond derby tussen FC Dordrecht en Excelsior zijn de punten gedeeld. Hoewel allebei de ploegen genoeg kansen kregen, scoorden beiden maar éénmaal. Joel Zwarts opende de score namens de gasten. In de 54e minuut trok Renny Smith de stand gelijk.

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft, zijn de Schapekoppen erop gebrand om in het nieuwe jaar betere resultaten neer te zetten. Dit lieten ze zien door in de vierde minuut de eerste kans van de wedstrijd te creëren. Zeker in het eerste kwartier had FC Dordrecht kansen op de openingstreffer, maar geen van deze werd afgerond in een doelpunt. Daarna volgde een fase waarin Excelsior sterker werd wat uiteindelijk resulteerde in een 0-1 voorsprong. Zwarts profiteerde vlak voor rust van een counter. Door dit doelpunt zochten de spelers met een 0-1 stand de kleedkamers op.

Ook in de eerste fase van de tweede helft was FC Dordrecht de meest aanvallende partij. In de 54e minuut viel de zeer verdiende gelijkmaker voor de Dordtenaren. Van afstand schoot Wehrmann op de paal waarna Renny Smith er attent bij was om de bal in het net te tikken. Na de treffer ging Excelsior opnieuw op jacht naar een voorsprong maar wisten de kansen niet af te maken, met als grootste kansen een bal van Oude Kotte en een afgekeurde treffer wegens buitenspel. De thuisploeg kreeg eveneens nog meerdere mogelijkheden op de winnende treffer maar ook aan de andere kant ging de vlag de lucht in voor buitenspel. FC Dordrecht kreeg de grootste kansen en verdiende gezien de geleverde strijd te winnen maar helaas vielen er in de slotfase geen doelpunten. En dus eindigde een boeiend duel in een 1-1 gelijkspel. Het getoonde spel toont volop aan dat FC Dordrecht weer fris en fruitig aan de tweede seizoenshelft is begonnen.

Maandag 20 januari wacht een zwaar uitduel tegen de nummer twee op de ranglijst, Jong Ajax. Alle steun is weer hard nodig om te kunnen stunten in Duivendrecht!