Geen stunt in Breda

In een gezellig druk Rat Verlegh stadion is het FC Dordrecht niet gelukt om te stunten. Er werd, ondanks een goede eerste helft met 3-0 verloren. De doelpuntenmakers namens NAC Breda waren: Ilic, Van Hooijdonk en Schouten.

FC Dordrecht presteerde de eerste helft beter dan dat de eindstand doet vermoeden. Lange periodes van balbezit en goede combinaties gaf de burger moed. In de 21e minuut kreeg Jaron Vicario de grootste kans van de eerste helft. Hij nam een bal van dichtbij op de volley. Doelman Olij was echter bij de les en hield NAC in de wedstrijd. Hij bleek een van de weinige geel-zwarten die de eerste helft bij de les was, want de Brabanders liepen achter de feiten aan. NAC creëerde nauwelijks kansen, tot onvrede van het publiek. Dogan en Boussaid probeerden het, maar Stoskovic hield keurig zijn doel schoon. Kok en Wehrmann waren (net als tegen Jong PSV) de sterkhouders op het middenveld. FC Dordrecht hield het grootste gedeelte van de eerste helft grip op de wedstrijd. Maar tot een doelpunt kwam het niet. Zo gingen de beide ploegen rusten met de brilstand.

De tweede helft waren de rollen omgedraaid. NAC kreeg langzaam de overhand en drukte dat direct uit op het scorebord. In de 53e minuut scoorde Luca Ilic. Hij kapte naar binnen en schoot bekeken in de verre hoek. Een bekend recept van de aanvaller, want in de eerste speelronde opende hij op dezelfde manier de score. Alleen toen was het in ons Riwal Hoogwerkers Stadion. Na het doelpunt volgde een sterke fase van NAC. Die fase werd in de 60e minuut onderbroken voor bijna tien minuten door een hoofdblessure van onze doelman Petar Stoskovic. Hij verliet per brancard het veld en werd vervangen door Ten Hove. Helaas wist FC Dordrecht het momentum niet over te nemen van de Brabanders. In de 77e minuut verdubbelde NAC de voorsprong. Van Hooijdonk schoot binnen vanuit een hoekschoep die werd doorgekopt. Het slotakkoord was eveneens aan de Brabanders. Schouten verschalkte Ten Hove in de korte hoek en bracht de stand op 3-0. Na acht minuten extra tijd werd er afgefloten.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van 2019. Na de winterstop hervat FC Dordrecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Wij rekenen ook in het nieuwjaar weer op jullie onvoorwaardelijke steun. FC Dordrecht wenst iedereen fijne feestdagen toe.