Zwaarbevochten zege in Eindhoven

De formatie van Cláudio Braga weet weer wat winnen is! Het overwicht dat de Dordtenaren hadden in de eerste helft betaalde zich uit in een doelpunt van Jari Schuurman. Achteraf bleek het de enige goal van de wedstrijd te zijn.

FC Dordrecht begon goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut werd de goal van Jong PSV al onder vuur genomen. De bedrijvige Amadin probeerde het van afstand. Die poging zette de toon voor wat zou volgen in de eerste helft van de wedstrijd. Met Thomas Kok als rots in de branding op het middenveld had FC Dordrecht grip op de wedstrijd. Een andere uitblinker op het middenveld was Feyenoord-huurling Jordy Wehrmann. Hij loste in de 19e minuut een verwoestend schot. Helaas spatte zijn inzet uiteen op de paal. Een kwartier na de kans van Wehrmann viel de verdiende openingstreffer. Uit een snelle omschakeling schoot Amadin in eerste instantie op Van de Meulenhof, maar de rebound werd koeltjes benut door aanvoerder Schuurman. Na de treffer van Jari bleef FC Dordrecht de bovenliggende partij. Het overwicht resulteerde vlak voor rust in een schot van Amadin. Helaas mikte hij net over de kruising. Zo gingen de Schapekoppen rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft hadden de Dordtenaren het aanzienlijk lastiger met de Brabantse opponent. Maar ondanks de toename in tegenstand werden er nog steeds kansen gecreëerd om de voorsprong te vergroten. Schalekamp schoot in de 55e minuut over op aangeven van Schuurman en even later kopte Kok eveneens over. Jong PSV kon er slechts wat plaagstootjes tegenover stellen. Tot grote kansen of zelfs doelpogingen kwamen de Eindhovenaren nauwelijks. In de slotfase moest Stoskovic slechts een enkele keer optreden, maar daar bleef het bij. Zo kwam de verdiende voorsprong niet meer in gevaar en was de eerste uitoverwinning een feit!

Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, maar eerst een tussendoortje op woensdagavond. Dan speelt onze FC uit tegen Heracles Almelo voor de TOTO KNVB Beker. Zaterdag gaat FC Dordrecht op bezoek bij NAC Breda dat in eigen huis verloor van FC Den Bosch. Alle steun is hard nodig om de eerste seizoenshelft winnend af te sluiten! Tot volgende week!