Van de regen in de drup

Er viel weinig te genieten aan de Krommedijk. De koploper maakte de verwachtingen waar door gemakkelijk met 2-4 te winnen van onze Schapekoppen. Marques was via een penalty trefzeker namens FC Dordrecht.

Op een regenachtige vrijdagavond in ons Riwal Hoogwerkers Stadion werden de spelers opgewacht door Sinterklaas. De goedheiligman bracht een bezoekje aan ons onderkomen voordat hij vertrok naar Spanje. Helaas bracht de Sint weinig geluk met zich mee, want al snel bleek dat SC Cambuur de bovenliggende partij was. Wat geen verrassing was aangezien Cambuur de ranglijst aanvoert en Dordt onderaan staat. In de 22e minuut betaalde het krachtsverschil zich uit in een doelpunt. Maulun kon van dichtbij gemakkelijk raak schieten. Nog geen minuut na de openingstreffer werd Pedro Marques opzichtig vastgehouden, en dus ontvingen de Dordtenaren een strafschop! De Portugees, die al drie penalty’s benutte in de afgelopen twee wedstrijden ging achter de bal staan en faalde niet. Zo bracht hij de Schapekoppen op 1-1. FC Dordrecht kon slechts een paar minuten genieten van de gelijke stand, want in de 29e minuut bracht Hoedemakers de Friezen weer op voorsprong met een droge knal in de korte hoek. Tien minuten na de 1-2 werd het 1-3. Van der Kaap werkte van dichtbij de bal binnen uit een rebound. De druk van de bezoekers bleef aanhouden en dat resulteerden ook in de 1-4 voor rust. Maulun tekende voor zijn tweede goal van de avond. Zo bleek de wedstrijd na 45 minuten al gespeeld.

In de tweede helft liet SC Cambuur de teugels vieren. Aan beide kanten vielen er weinig kansen meer te noteren. Er werd in de 57e minuut gescoord door de Friezen maar Muhren, die de bal terugtrok op Paulissen bleek buitenspel te staan. Tot overmaat van ramp werd Anass Achahbar in de 73e minuut met behulp van een brancard van het veld afgedragen. De dribbelaar kwam met zijn gezicht ongelukkig in contact met een tegenstander. In het laatste kwartier van de wedstrijd vielen er nauwelijks nog kansen te noteren. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Man of the Match Stef Gronsveld een knappe goal. Hij schoot hard raak in de verre hoek en maakte daarmee de stand iets dragelijker. FC Dordrecht verloor van SC Cambuur met 2-4

Volgende week gaat FC Dordrecht op bezoek bij Jong PSV. In Eindhoven gaat de ploeg van Cláudio Braga op zoek naar herstel.