Ondermaats in eigen huis

FC Dordrecht heeft in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion met 2-3 verloren van Telstar. Dankzij twee penalty’s van Marques bleven de Dordtenaren tot aan het eindsignaal in de wedstrijd, maar kwamen uiteindelijk toch te kort.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom FC Den Bosch – Excelsior vorige week werd de eerste minuut gebruikt om een statement te maken tegen racisme. Na precies één minuut zonder voetbal werd er een vervolg gegeven aan de aftrap. Ondanks dat het spel hervat was viel er in de openingsfase weinig te genieten. Beide ploegen lukten het niet om tot kansen te komen. Alleen Marques wist met een schot(je) van grote afstand iets van een doelpoging te noteren. Uiteindelijk wist Telstar als eerste het schroom van zich af te voetballen. De Witte Leeuwen waren dodelijk effectief want hun eerste doelpoging was direct raak. In de 24e minuut wist aanvaller Kharchouch de bal in de korte hoek achter doelman Stoskovic te schuiven. Zo kwam Telstar eigenlijk uit het niets op voorsprong. Een kwartiertje na de openingstreffer werd het zelfs 0-2. Tavsan gleed een lage voorzet binnen. Zo voelde het alsof de wedstrijd al bijna gespeeld was, maar vijf minuten voor rust kreeg FC Dordrecht een terechte strafschop. Marques werd neergehaald en ging zelf achter de bal staan. Hij schoot raak en revancheerde zich op die manier van zijn gemiste strafschop tegen De Graafschap. Nog belangrijker was dat de Groen-Witten daardoor met een redelijk perspectief gingen rusten!

Al snel in de tweede helft kreeg FC Dordrecht opnieuw een strafschop. Wéér ging onze Portugese spits achter de bal staan, en ook nu met succes. Zo bracht Marques de stand op 2-2 en lag de wedstrijd volledig open. Ondanks de twee tegentreffers bleef Telstar de bovenliggende partij. Zo waren onze gasten tweemaal dichtbij de voorsprong. Die voorsprong kwam er ook. Kharchoch werd met een lobje voor Stoskovic gezet, die FC Dordrecht al verschillende keren op de been had gehouden. Uiteindelijk moest de doelman toch zijn meerdere herkennen in de lange spits van Telstar. Kharchouch schoot van dichtbij eenvoudig raak. Tot twee keer toe waren onze Schapekoppen dichtbij de gelijkmaker. Montsma kopte in de 67e minuut op de onderkant van de lat. Helaas bleek de bal niet over de lijn en zo bleef de achterstand op het scorebord staan. Ook De Abreu kreeg een mogelijkheid maar zijn schot ging helaas over. Verder lukte het de Dordtenaren niet om nog grote kansen te creëren en bleek het uiteindelijk allemaal net te weinig. FC Dordrecht verliest met 2-3 van Telstar.

Volgende week wacht FC Dordrecht na twee thuiswedstrijden weer een uitwedstrijd. Wij zijn dan te gast bij FC Den Bosch. Tot volgende week!