Ongelukkig in Deventer

In een wedstrijd waarbij de ploegen weinig voor elkaar onder deden trok FC Dordrecht aan het kortste eind. Schuurman tekende met een ware beauty voor de aansluitingstreffer, maar Go Ahead Eagles won uiteindelijk toch, 3–1.

Met de nipt verloren wedstrijd van vorig seizoen in het achterhoofd gingen de Dordtenaren op zoek naar revanche. Er was alle reden om aan een positief resultaat te denken want de thuisploeg begon zwak en het publiek uitte regelmatig haar onvrede. Zo was een kopbal van Go Ahead in de openingsfase het enige werk voor doelman Stoskovic. Daarentegen had Verhulst ook weinig te doen. Een schot van Ottewill was het enige wapenfeit van de Schapekoppen. Verder in de wedstrijd waren het speldenprikjes van beide ploegen. Ngombo en Mertens testten Stoskovic. Marques en Schuurman probeerden op hun beurt Verhulst te verschalken. De Portugese huurling was er het dichtstbij. Hij kopte vlak voor rust op de paal. Na een tamme eerste helft stond de brilstand op het scorebord, waar vooral het thuispubliek zich niet in kon vinden.

In de tweede helft was Go Ahead Eagles iets sterker, maar het resulteerde niet in grote kansen. Toch werd het lichte overwicht even later omgezet in een doelpunt. In de 54e minuut scoorde invaller Rabillard. Hij kon bij de tweede paal een lage voorzet gemakkelijk verzilveren. De openingstreffer gaf de Deventenaren een boost. Een paar minuten na de goal schoot Veldmate op de lat en moest Stoskovic regelmatig redding brengen. In de 80e minuut verdubbelde Go Ahead de voorsprong. De Abreu verslikte zich in Mertens die vervolgens één-op-één met Stoskovic niet faalde. Zo leek de wedstrijd gespeeld maar niets was minder waar. Een paar minuten na de tweede goal schoot Jari Schuurman geweldig raak. Hij stuurde de bal diagonaal in de kruising. De Schapekoppen roken bloed en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Slechts één minuut na de raket van Schuurman was Achahbar heel dichtbij. Hij zag zijn kopbal net aan de verkeerde kant belanden. In de slotfase was het alles of niets. En het werd helaas niets. In de blessuretijd counterde Go Ahead en zorgde Edqvist voor de beslissende 3-1. Zo gingen de groen-witten strijdend ten onder. De krachtsverschillen waren klein, maar het mocht niet zo zijn.

Volgende week wacht Roda JC in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. Op naar een nieuwe wedstrijd vol strijd! Tot volgende week.