Machteloos in Doetinchem

Geen enkel moment maakte FC Dordrecht aanspraak op een resultaat. Zelfs van 11-meter wisten de Schapekoppen niet tot scoren te komen. Zo voelde het treffen met de Superboeren al snel aan als een kansloze missie.

Vanaf het eerste fluitsignaal was De Graafschap de bovenliggende partij. Zonder echt grote kansen weg te geven stond de Dordtse defensie regelmatig onder druk. Ondanks de krachtsverhoudingen was de eerste poging van de Dordtenaren. Door slordig balverlies van de Superboeren kon Achahbar gevaar stichten. Hij schoot van randje zestien tegen een verdediger. Het zou slechts een van de spaarzame uitbraken zijn. In de 23e minuut lukte het De Graafschap dan ook om het overwicht te vertalen naar een doelpunt. Van den Boomen gaf een steekpass op maat en daar wist Hamdaoui wel raad mee, hij passeerde Ten Hove. Slechts acht minuten later was het weer Hamdaoui die het net wist te vinden. Hij dribbelde met speels gemak door de defensie en bracht de Superboeren op een 2-0 voorsprong. FC Dordrecht probeerde vlak voor rust terug te komen in de wedstrijd via een schot van Mourgos, maar Jurjus kon redding brengen. Zo keken de Groen-Witten bij rust tegen een 2-0 achterstand aan.

Er veranderde in de openingsfase van de tweede helft weinig aan het spelbeeld. De Graafschap wilde zo snel mogelijk de wedstrijd op slot gooien. Van Mieghem, Van den Boomen en Tutuarima waren allemaal dichtbij de 3-0, maar verzuimde te scoren. Zolang De Graafschap niet wist te scoren bleef FC Dordrecht in de wedstrijd. In de 64e minuut kreeg Marques de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd op zijn kop te zetten. De Portugese huurling mocht volledig terecht van 11-meter aanleggen nadat hij opzichtig werd neergehaald door Van de Pavert, die vervolgens met rood mocht vertrekken. Helaas wist Marques het buitenkansje niet te benutten, zijn penalty werd gekeerd door Jurjus. Ondanks de rode kaart ging De Graafschap verder met aanvallen. In slechts twee minuten kregen de Schapekoppen twee doelpunten tegen. Van Mieghem nam beide goals voor zijn rekening en schoot daarmee de wedstrijd in veilige haven. In de 82e minuut scoorde invaller Helmer de 5-0 waardoor de laatste minuten nog pijnlijker waren voor FC Dordrecht. De scheidsrechter floot af zonder extra tijd bij te rekenen, wat tekenend was voor het optreden van de Dordtenaren.

Na de nederlaag wacht dinsdag alweer een nieuwe uitdaging voor de mannen van Clàudio Braga. In de 1e bekerronde speelt FC Dordrecht in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen MVV Maastricht. Tot dan!