Regioderby gaat verloren

Met Savvas Mourgos in de basis en een gezellig druk uitvak ging FC Dordrecht op jacht naar drie punten in Kralingen. Na drie tegengoals in de tweede helft was het goede spel van de eerste helft al snel vergeten en konden de Dordtenaren geen vuist meer maken tegen Excelsior. Er werd met 3-2 verloren.

Op een warme zondagmiddag bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. In de openingsfase golfde het spel op en neer zonder echt grote kansen. De eerste kans van de wedstrijd kwam in de 12e minuut. Ex-Schapekop Joël Zwarts speelde de bal verkeerd terug op Excelsior-doelman Damen waardoor Marques een grote kans kreeg. Marques faalde oog-in-oog met Damen en zo bleef het vooralsnog gelijk. Daar zou in de 27e minuut verandering in komen. Na een vloeiende aanval over de rechterflank gaf Marques een lage voorzet op Achahbar die vervolgens de doelman verschalkte. De openingstreffer was verdiend en gaf FC Dordrecht vleugels. Er volgde een fase waarin de Dordtenaren verder afstand konden nemen van de Kralingers. Marques leek de voorsprong te vergroten maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ongeveer vijf minuten voor rust werd Excelsior nog gevaarlijk door middel van een serie standaardsituaties. Na enkele hachelijke momenten gingen de Dordtenaren volledig terecht met een voorsprong rusten.

Vol goede moed begonnen de groen-witten aan de tweede helft. Maar al snel bleek dat het goede spel van de eerste driekwartier geen passend vervolg zou krijgen. FC Dordrecht was slordig in balbezit en liet Excelsior in de 51e minuut terugkomen in de wedstrijd. Rai Vloet was de gevierde man. Hij schoot van dichtbij een voorzet binnen. Twee minuten na de 1-1 keken de Schapekoppen tegen een achterstand aan. Op het middenveld werd knullig balverlies geleden waardoor invaller Meijer een kans kreeg die hij niet onbenut liet. Meijer schoot de bal in de verre hoek en liet Stoskovic kansloos. Zo incasseerde de mannen van Cláudio Braga twee goals snel achter elkaar. De genadeklap volgde een kwartier later. Rai Vloet maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd door een scherp aangesneden hoekschop binnen te koppen. De derde Rotterdamse treffer werkte verlammend bij de Schapekoppen. Nog even werd er gevreesd voor meer tegentreffers maar uit het niets viel toch de aansluitingstreffer. Invaller Quincy Hogesteger bracht de spanning terug in de wedstrijd door te scoren. Hij was trefzeker nadat Damen in eerste instantie nog een antwoord had op het schot van Achahbar, maar in de rebound kansloos bleek. Helaas wisten de Dordtenaren na de aansluitingstreffer geen kansen meer te creëeren en kwam de overwinning van Excelsior niet meer in gevaar. Zo floot de scheidsrechter na 93 minuten voetbal af. FC Dordrecht verliest door een matige tweede helft de regioderby met 3-2.

Volgende week is Helmond Sport te gast in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Met het vertoonde spel van de eerste 45 minuten heeft FC Dordrecht genoeg perspectief op een resultaat! Tot vrijdag!