Dordt hard onderuit

FC Dordrecht heeft in eigen huis een kansloze nederlaag geleden. Jong FC Utrecht bleek op een regenachtige vrijdagavond met 5-2 te sterk. Al na vier minuten keken de Dordtenaren tegen een achterstand aan en tien minuten later ging het van kwaad tot erger toen Noah Lewis rood ontving na het neerhalen van een doorgebroken speler.

De Dordtenaren kenden een valse start want al na vier minuten keken de mannen van Cláudio Braga tegen een achterstand aan. Acheffay kapte vanaf de linkerflank naar binnen en schoot hard raak in de verre hoek. Hij liet Stoskovic kansloos, die twee minuten voor de openingstreffer al een vrije schietkans te verwerken kreeg. In de dertiende minuut haalde Feyenoord-huurling Noah Lewis een doorgebroken speler neer en ontving rood van de scheidsrechter. Na de rode kaart bleef de beloftenploeg aandringen. Na een aantal kansen werd het in de 28e minuut 0-2. Opnieuw was Acheffay de gevierde man. Hij kon de bal gemakkelijk binnenwerken nadat Utrecht-spits Arweiler onze doelman omspeelde. Na de tweede tegengoal beet FC Dordrecht eindelijk van zich af wat resulteerde in twee kansen voor Pedro Marques. Maar helaas bleef de aansluitingstreffer uit. Zo keken de Dordtenaren bij rust tegen een 0-2 achterstand aan.

Onze mannen hadden blijkbaar niet geleerd van het slappe begin in de openingsfase van de wedstrijd. Want onze Schapekoppen kwamen wederom zwak voor de dag in de eerste minuten van de tweede helft en incasseerden al snel de 0-3. Arweiler dribbelde in de 47e minuut drie man voorbij en schoot diagonaal raak. Na het derde tegendoelpunt deed FC Dordrecht wat terug. Renny Smith schoot beheerst raak na een goede voorzet van Jordy Wehrmann en gaf zo de trouwe Dordrecht-supporters eindelijk iets om voor te juichen. Helaas lieten de Domstedelingen zich niet van de wijs brengen. In de 66e minuut schoot Acheffay voor de derde keer raak en maakte aan alle illusies een einde. Ondanks dat een nederlaag onvermijdelijk was scoorde Renny Smith zijn tweede van de avond. Hij schoot raak door een bekeken bal in de verre hoek na goed terugleggen van Pedro Marques. Echter was het slotakkoord aan Jong FC Utrecht dat een helpende hand uit onverwachte hoek kreeg. Stoskovic werkte een voorzet in eigen goal. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-5 verliespartij.

Volgende week zondag speelt FC Dordrecht in het Van Dongen & De Roo Stadion. Een èchte streekderby. Tot volgende week!