Dordt haalt het net niet

Op bezoek bij Almere City FC beleefde FC Dordrecht een droomstart. Dartel, frivool en energiek bestormde het de thuisploeg vanaf de aftrap en binnen vijf minuten was de tweede kans al raak. Pedro Marques schoof na een fraaie aanval de bal bekeken tegen de touwen (0-1). Dordt bleef de betere ploeg en toen Jari Schuurman nog binnen de 15 minuten de 0-2 binnen tikte, leek de successerie te worden voortgezet. Hoe anders kon het echter lopen. Na 95 minuten floot arbiter Oostrom met een 3-2 stand op het scorebord voor de laatste keer.

Uiteindelijk kon de thuisploeg ook de meeste aanspraak op de overwinning maken, want die herpakte zich na de 0-2. Braga’s brigade liet zich maar al te graag terugzakken en liet het initiatief aan de gastheren. Dezelfde formatie die afgelopen week de eerste seizoenzege succesvol over de meet bracht, leek met die tactiek in de Flevopolder ongeschonden de rust te halen. Pal voor rust bracht Mees Kaandorp de spanning in de wedstrijd terug. Met een pegel in de kruising verschalkte hij Andries Noppert: 1-2.

Ook na de thee behield Almere het meeste balbezit en dacht FC Dordrecht achteruit leunend de marge in stand te kunnen houden. Ondanks de solide ogende Dordtse defensie werd de dadendrang van City steeds overtuigender en leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Uiteindelijk was het de – tot lokaal troetelkind gepromoveerde – Engelsman Harrison, die na weer een knappe reflex van Noppert de rebound tot 2-2 promoveerde.

Almere rook bloed en dwong de Schapekoppen tot behoud van de defensieve stellingen. De 3-2 van de tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen Kaandorp was feitelijk en logisch gevolg. Met Jaron Vicario, Thomas Kok en Thomas Schalekamp als verse krachten pakte de geheel in het groen gestoken Dordtse brigade het slotoffensief en kwam daarmee nog dicht bij de gelijkmaker. In de extra tijd weerhield doelman Smits met het nodige fortuin echter de gelijkmaker van de voet van Renny Smith.

De serie van vier ongeslagen wedstrijden werd daardoor – ook tot teleurstelling van de meegereisde supporters – afgebroken. Een sterke openingsfase gedurende bijna een kwart van de wedstrijd en een riant lijkende voorsprong bleken niet voldoende om met een verrassing huiswaarts te keren.

Door deze nederlaag staat FC Dordrecht nu op de 17e plek op de ranglijst. Volgende week spelen we thuis tegen Jong FC Utrecht. Graag tot dan!