Feest na overwinning

FC Dordrecht heeft in één klap het puntentotaal verdubbeld door met 2-0 te winnen van NEC. Dankzij een eigen doelpunt vlak voor rust werden onze Schapekoppen in het zadel geholpen door de Nijmegenaren. In de tweede helft scoorde Dwayne Green op prachtige wijze en bracht zo de overwinning in veilige haven.

Er vielen in de openingsfase weinig kansen te noteren. NEC probeerde via de flanken gevaarlijk te worden maar dankzij het centrale trio dat bestond uit Lewis Montsma, Noah Lewis en Fabian de Abreu kwamen de Nijmegenaren nauwelijks tot kansen. Ook was de basisdebutant en boomlange doelman Andries Noppert belangrijk in het onschadelijk maken van NEC aanvallen. De geboren Fries zou na de wedstrijd zijn eerste optreden beloond zien worden met de Man of the Match award. Vlak voor rust kreeg FC Dordrecht een vrije trap ongeveer op 35 meter van de goal. Anass Achahbar ging achter de bal staan. Hij lepelde de bal het strafschopgebied in en zag zijn vrije trap verlengd worden door Tom van de Looi. Van de Looi verschalkte zijn eigen doelman en bracht FC Dordrecht op 1-0 voorsprong. Even later floot scheidsrechter Bijl af voor de rust.

De tweede helft moest NEC op jacht naar de gelijkmaker. Maar de Nijmegenaren waren in de voorste linie niet daadkrachtig genoeg. Sterker nog, het was Jari Schuurman die de eerste grote kans kreeg van de tweede helft. Hij schoot hard over de goal van Branderhorst en liet het na om de voorsprong te vergroten. De grootste kans namens NEC was voor buitenspeler Okita. Hij schoot in de 61e minuut van dichtbij tegen de Dordtse goalie. Vervolgens golfde het spel op en neer. De linies werden groter en FC Dordrecht ging daar beter mee om dan haar opponent. Kansen kwamen er voor Wehrmann en Marques maar beide hadden het vizier niet op scherp. Gelukkig was er één Schapekop die het vizier wél op scherp had staan. Het was linksback Dwayne Green. Hij mocht in de 88e minuut aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal prachtig binnen. Via de binnenkant van de paal rolde de bal tergend langzaam over de doellijn. De overwinning was binnen en er barste een feest in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Dankzij de overwinning stijgt FC Dordrecht naar de vijftiende plek op de ranglijst. De Dordtenaren zijn nu vier wedstrijden ongeslagen en willen die reeks doorzetten. Volgende week spelen de groen-witten uit bij Almere City FC. Ook in Almere rekenen wij op jullie steun! Tot volgende week!