Eerste punt in eigen huis

Tegen MVV Maastricht werd vanavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld in een wedstrijd waarin FC Dordrecht veel karakter en vechtlust toonde.

Al vroeg in de wedstrijd kwam MVV op voorsprong. Via een vrije trap aan de zijkant van het zestienmetergebied wist Holtby de bal met een scherpe krul in de verre hoek van het doel te schieten. Ondanks de vroege goal verblikten of verbloosden de Schapekoppen niet. Er waren voor beide ploegen kansen. In de 25e minuut waren de Zuid-Limburgers opnieuw gevaarlijk via een voorzet, maar ten Hove wist deze bal knap te redden. MVV moest diep terug in de verdediging door een reeks Dordtse aanvallen.
Na een halfuur viel eindelijk de aansluitingstreffer. Fabian de Abreu kopte de bal strak in het doel na een door Jari Schuurman genomen vrije trap.

In de 48e minuut dribbelde Pedro Marques knap langs twee spelers, maar schoot helaas over. Het laatste halfuur zetten de Schapekoppen flink aan. MVV had moeite om het balbezit te houden. Noah Lewis, die in de basis startte, speelde een hele sterke wedstrijd. Met goed verdedigen en nog een redelijke kans op doel was hij een belangrijke schakel voor het team. In de 88e minuut kreeg Quincy Hogesteger nog een grote kans op de 2-1. Met een fraaie dribbel actie passeerde de 18-jarige Dordtenaar de verdediging van de Maastrichtenaren. Helaas kwam zijn schot op de paal en mede daardoor bleef het 1-1.

De eerste overwinning van het seizoen laat dus nog even op zich wachten, maar het vertrouwen is absoluut groeiende in de jonge selectie van Claudio Braga.

Doelpuntenmaker Fabian de Abreu werd via de FC Dordrecht clubapp door het publiek verkozen tot Man of the Match.