FC Dordrecht redt punt in de slotfase

In een wedstrijd, die pas laat tot ontbranding kwam, heeft FC Dordrecht één punt veiliggesteld dankzij een rake kopbal van Fabian de Abreu in de 93e minuut.

Het publiek, dat zich had verzameld rond het veld in Wijdewormer, kreeg in de eerste helft weinig sensatie voorgeschoteld. Zo viel in de 37e minuut pas de eerste echte kans te noteren. De Portugese spits Pedro Marques schoot vanuit de draai. Zijn schot werd aangeraakt door Jong AZ-verdediger Bergsma en ging maar net naast. Vlak voor rust creëerden we onze grootste kans van de eerste helft. Dankzij een balverovering op het middenveld en een pijlsnelle omschakeling werd Jeremy Cijntje 1-op-1 gezet door Jari Schuurman. Helaas ging de inzet van Cijntje hard over het vijandelijke doel en bleef het 0-0 bij de rust.

De eerste kans van de tweede helft was voor Jong AZ. In de 57e minuut kon Koopmeiners vrij aanleggen. Zijn schot ging rakelings naast. FC Dordrecht had het in deze fase van de wedstrijd lastig. Zo kregen Duin en Goudmijn kansen om te scoren, maar beide schoten troffen geen doel. Toch zou het in de 77e minuut raak zijn voor Jong AZ. Sedlácek schoot zijn eigen rebound binnen en bracht de beloftenploeg uit Alkmaar op voorsprong. De tegengoal maakte iets los bij de Schapekoppen. Direct en opportunistisch aanvalsspel bracht FC Dordrecht een karrenvracht aan kansen. Al helemaal toen invaller Gullit in twee minuten tijd twee keer geel ontving. Kans op kans volgde voor FC Dordrecht; een gelijkmaker hing in de lucht… En die kwam er! In de 93e minuut gaf Cijntje een voorzet, die dankzij het verlengen van Marques kon worden binnengekopt door De Abreu. Het had nog mooier kunnen worden, toen Green zijn schot richting de kruising zag vliegen. Maar Jong AZ-doelman De Boer bracht redding en behoedde daarmee zijn ploeg van een achterstand in de absolute slotfase. Zo eindigde een wedstrijd die langzaam op gang kwam en spectaculair in een 1-1 gelijkspel.

FC Dordrecht is van de nul af en gaat volgende week tegen MVV op zoek naar meer! Tot zaterdag in ons Riwal Hoogwerkers Stadion.