FC Dordrecht verliest opnieuw met grote cijfers in Eindhoven

Na de 8-1 van vorig seizoen heeft FC Dordrecht wederom een grote nederlaag geleden in het Jan Louwers Stadion.

De Dordtenaren waren nog niet helemaal wakker want bij het eerste fluitsignaal kreeg FC Eindhoven-aanvaller Lopes een grote kans. Echter raakte hij de bal niet optimaal en zo kwam FC Dordrecht met de schrik vrij. Vanaf dat moment liet FC Dordrecht geen steekjes meer vallen. Er volgde kansen voor Marques en Cijntje. Helaas troffen de pogingen geen doel maar het was een goede fase in de wedstrijd vanuit Dordts perspectief. De beide ploegen leken met een 0-0 stand te gaan rusten maar door een snelle spelhervatting van FC Eindhoven kreeg Lopes een niet te missen kans voorgeschoteld. Hij kon een lage voorzet gemakkelijk verzilveren en zijn ploeg op voorsprong zetten. Zo kregen onze Schapekoppen een bittere pil te slikken vlak voor rust. Maar de wedstrijd had tot dan toe geen enkel moment iets weg van een Brabants machtsvertoon.

Waar FC Dordrecht de kansen onbenut liet, benutte de Brabantse opponent ze wel. In de 56e minuut scoorde Van den Boomen de 2-0. Zijn doelpunt kwam redelijk uit de lucht vallen. De treffer voelde aan als een genadeslag en bleek de aanzet tot meer tegengoals. In de 63e minuut kon Lopes ongestoord Ten Hove passeren en zo tekende hij voor zijn tweede goal van de wedstrijd. Zeven minuten later was het Sleegers die 1-op-1 op Ten Hove afging en niet faalde. Tien minuten na de 4-0 zou de laatste Eindhovense goal vallen. In de 81e minuut voltooide Lopes zijn hattrick. Een hele kleine pleister op de wonden was de knappe kopgoal van spits Pedro Marques. Hij deed iets terug in de 86e minuut namens FC Dordrecht. Uiteindelijk floot de scheidsrechter (die zes keer geel trok) na 93 minuten voetbal af en eindigde de wedstrijd in 5-1.

De nederlaag komt hard aan. Met 2 gespeeld 0 punten wacht volgende week Jong Ajax in ons Riwal Hoogwerkers Stadion. Een mogelijkheid voor onze Schapekoppen om zich te revancheren. Wij rekenen op jullie steun! Tot volgende week!