FC Dordrecht toont potentie tegen Feyenoord

In de eerste wedstrijd van de voorbereiding heeft FC Dordrecht zich als een waardig opponent getoond. Feyenoord had het meeste balbezit maar wist slechts een handjevol échte kansen te creëren.

De openingsfase van de wedstrijd stond niet bepaald bol van de spanning. FC Dordrecht werd voornamelijk gevaarlijk via Erkilinc. De nieuwe buitenspeler had een paar mooie acties in huis. De club uit Rotterdam-Zuid wist enkel via dode-spelmomenten gevaar te stichten. Een vrije trap van Ayoub eindigde in de muur en een kopbal van Van Beek vloog over. De verdediging stond stabiel onder leiding van Daniël Breedijk en Feyenoord slaagde er de eerste helft niet in om doelman Ten Hove te testen.

In de tweede helft wisselde Feyenoord maar liefst het gehele elftal. Alleen kersverse aanwinst Nick Marsman mocht blijven staan. Onder de tien wisselspelers bevond zich Marouan Azarkan. De kleine dribbelaar wist in zijn eerste actie direct doel te treffen. Hij passeerde twee verdedigers en liet de ingevallen doelman Stoskovic kansloos. Vijf minuten later wist FC Dordrecht de gelijkmaker te forceren. Zeki Erkilinc had een puntgave voorzet in huis en Jaron Vicario wist daar wel raad mee. Hij kopte koelbloedig raak via de binnenkant van de paal. In de 69e minuut scoorde Feyenoord-aanvaller Azarkan zijn tweede van de wedstrijd. Nadat Feyenoord op voorsprong kwam waren beide ploegen niet bij machten om kansen te creëren. FC Dordrecht-rechtsback Gronsveld schoot over en Feyenoorder Berghuis schoot voorlangs. Na 90 minuten voetbal floot de arbiter af. FC Dordrecht 1-2 Feyenoord.