FC Dordrecht verliest van sluw TOP Oss

FC Dordrecht was niet bij machten om door de goed georganiseerde defensie van de Ossenaren heen te voetballen. Na een hoopvolle openingsfase met een aantal doelpogingen van beide ploegen veranderde de wedstrijd in een tactisch steekspel. TOP Oss wachtte af, en sloeg succesvol toe in de 84e minuut. Door de goal van Dogan kwalificeerde TOP Oss zich voor de play-offs, en vertrok FC Dordrecht zonder punten huiswaarts.

In de openingsfase werden zowel Janssen als Koeman regelmatig getest. Summerville bracht in de 5e minuut het eerste gevaar van de wedstrijd door een lage voorzet te geven. Echter was Koeman alert en kon hij de voorzet onschadelijk maken. Slechts twee minuten later stond Dogan oog in oog met Janssen, maar zijn lobje ging naast. Na de enerverende start trok TOP Oss zich massaal terug op eigen helft. FC Dordrecht probeerde een gaatje te vinden maar zonder succes, want ondanks het vele balbezit waren de kansen vooral voor TOP Oss. In de 22e minuut bracht Janssen knap redding op een inzet van Oratmangoen. Een klein kwartiertje later was het opnieuw TOP Oss dat niet tot scoren kwam omdat Janssen in de weg lag. Onze Schapekoppen waren voor rust nog één keer gevaarlijk via Zamouri, maar hij kon een voorzet van Summerville niet verzilveren door het verdedigende werk van een Ossenaar.

Na rust waren de kansen spaarzaam. FC Dordrecht had grote delen van de tweede helft balbezit zonder gevaarlijk te worden. TOP Oss trok zich terug tot 40 meter van de eigen goal en hield gedisciplineerd vast aan de organisatie. Alleen Summerville glipte in de 54e minuut eenmalig door de defensie heen, maar opnieuw bracht Koeman redding op zijn schot. In de 70e minuut was TOP Oss tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer. Maar in eerste instantie werd de bal van de lijn gehaald en even later werd er rakelings naast gekopt. Toch kwam de 1-0 een klein kwartier later alsnog. Dogan dribbelde in de 84e minuut naar binnen en schoot droog in de korte hoek raak. FC Dordrecht kon geen grote kansen creëren in de laatste minuten, en TOP Oss deed waar het grote delen van de wedstrijd mee bezig was, verdedigden. Dat leverde TOP Oss na 92 minuten voetbal drie punten op, en een plekje in de play-offs.

Onze Schapekoppen spelen volgende week vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen. Jong FC Utrecht komt op bezoek in ons Riwal Hoogwerkers Stadion. Kom voor de laatste keer dit seizoen onze selectie toejuichen! Tot volgende week!