FC Dordrecht toont klasse tegen Almere City FC

Op een prachtige tweede paasdag was Almere City FC te gast in ons Riwal Hoogwerkers Stadion. FC Dordrecht maakte een einde aan de reeks overwinningen van Almere City FC door met 3-2 te winnen. Na goals van Zwarts, Zamouri en Schuurman had FC Dordrecht een veilige marge. Maar door twee tegendoelpunten in de slotfase kwam de overwinning tóch nog in gevaar.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het aftasten. Beide ploegen deelden speldenprikjes uit. Zwarts met een kopbal namens FC Dordrecht, en ook Vossebelt met een kopbal namens Almere City FC. In de 18e minuut nam Jari Schuurman een directe vrije trap voor zijn rekening, en met succes! Zijn vrije trap ging over de muur in de korte hoek. Na de openingstreffer groeide het vertrouwen bij FC Dordrecht met de minuut. Summerville, Zwarts, Zamouri en Schuurman waren regelmatig gevaarlijk op de vijandelijke helft. Maar de tweede treffer bleef uit, en FC Dordrecht wist zichzelf niet te belonen voor het vertoonde veldspel. Geen moment in de eerste helft straalde Almere City FC uit dat ze bij een overwinning de periodetitel konden winnen. Voor een groot deel was dat de verdiensten van onze Schapekoppen.

Direct na rust was het raak voor FC Dordrecht. Zamouri had een goede dribbel in huis. Hij aarzelde niet op het moment dat de bal voor zijn rechtervoet lag, en schoot succesvol in de verre hoek. Hoeveel wake-up calls had Almere City FC nog nodig? Want slechts een paar minuten na de 2-0 stuitte Summerville op doelman Etemadi. Uiteindelijk liet de 3-0 niet lang op zich wachten. In de 61e minuut schoot Joël Zwarts raak. FC Dordrecht op rozen! Het kantelpunt in de wedstrijd was de tweede gele kaart voor Thomas Kok. Hij ontving zijn tweede gele kaart na een harde tackle. Met 9 veldspelers kon FC Dordrecht moeilijker vooruit voetballen, en werd Almere City FC sterker. Het duurde echter lang tot Almere wist te scoren. Dwayne Green haalde een bal van de lijn, tot twee keer toe bracht het houtwerk redding en ook Bryan Janssen moest zich een aantal keer inspannen. In de 83e minuut viel dan toch de 3-1. Aanvoerder Mirani scoorde uit een hoekschop. In de blessuretijd scoorde Youri Loen door middel van een droge pegel zelfs de aansluitingstreffer. Maar gelukkig bleef de gelijkmaker uit, en won FC Dordrecht met 3-2 van Almere City FC.

Met passie, strijd en aanvallend voetbal naar de overwinning in een zonovergoten Riwal Hoogwerkers Stadion. Een tweede paasdag om in te lijsten! Vrijdag speelt FC Dordrecht een uitwedstrijd tegen TOP Oss, tot dan!