Doelpuntenfestijn in Waalwijk

FC Dordrecht en RKC Waalwijk hebben de supporters in het Mandemakers Stadion getrakteerd op veel goals! De neutrale toeschouwer bleek achteraf de gelukkige winnaar, want de wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel.

Op een zwoele lenteavond startte FC Dordrecht scherp. Zamouri raakte met een bekeken afstandsschot de lat en ook Jari Schuurman was dichtbij de openingstreffer. De goede start betaalde zich in de 36e minuut alsnog uit in een goal. FC Dordrecht opende de score via Summerville. Hij reageerde het snelste van alle spelers op een gekeerd afstandsschot van Zamouri. RKC probeerde het voornamelijk via voorzetten vanaf de zijkant, maar gelukkig zonder succes. Dankzij de goal van Summerville ging FC Dordrecht rusten met een 0-1 voorsprong.

FC Dordrecht kon na rust niet lang genieten van de voorsprong, want RKC wist in een tijdsbestek van vijf minuten de achterstand om te buigen in een voorsprong. Bilate en Spierings waren de doelpuntenmakers. Onze Schapekoppen toonden veerkracht, want tien minuten na de 2-1 scoorde Zwarts de 2-2. Hij kon gemakkelijk intikken na een lage voorzet van de ingevallen Jeremy Cijntje. Vier minuten later was het opnieuw raak voor Zwarts. Hij kopte een hoekschop binnen. FC Dordrecht stond in de 71e minuut met 2-3 voor. Het werd nog mooier voor de Dordtenaren. Cijntje zag zijn gretigheid beloond worden met een goal. Hij tikte het afgeslagen schot van Zwarts binnen. Na de 2-4 leek de overwinning binnen maar RKC ging op zoek naar herstel. In de 80e minuut scoorde Maatsen de aansluitingstreffer. En net als vorige week tegen MVV slaagde FC Dordrecht er niet in om de minimale voorsprong vast te houden. In de blessuretijd maakte Bergkamp de 4-4.

Opnieuw geen drie punten maar wel een strijdvaardig FC Dordrecht. Aankomende maandag speelt FC Dordrecht om 14:30 in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion tegen periode-koploper Almere City. Tot dan!