FC Dordrecht ziet MVV in slotfase langszij komen

Heel lang hield de minimale voorsprong van FC Dordrecht stand. Maar niet lang genoeg. Anthony van den Hurk scoorde in de 90e minuut de gelijkmaker nadat Jari Schuurman de Dordtenaren al vroeg op voorsprong schoot.

FC Dordrecht trok de goede lijn van de afgelopen wedstrijden door in de eerste helft. MVV werd direct teruggedrongen door de Dordtse formatie. Al snel betaalde het vroege overwicht zich uit in een doelpunt. In de 9e minuut kwam Brandon Ormonde-Ottewill door over de linkerflank. Eenmaal de achterlijn bereikt had hij een lage voorzet in huis die precies op maat was voor Jari Schuurman. Schuurman kon de voorzet in de korte hoek binnenlopen. Na de vroege openingstreffer ging FC Dordrecht op zoek naar meer. Summerville en Zwarts testten de vijandelijke doelman, maar helaas zonder succes. In een fase waarin FC Dordrecht verder kon uitlopen, wist het niet te scoren. MVV leek in de 44e minuut de stand gelijk te trekken maar de goal werd volledig terecht wegens buitenspel afgekeurd. Daardoor was de ruststand 1-0 in het voordeel van FC Dordrecht.

In de tweede helft verschoof het momentum langzaam naar de kant van MVV. De Maastrichtenaren deelden verschillende plaagstootjes uit maar wisten niet echt gevaarlijk te worden. FC Dordrecht kreeg in de 77e minuut een flinke domper te verwerken toen Brandon Ormonde-Ottewill per brancard het veld moest verlaten. Inmiddels was MVV begonnen aan een slotoffensief. FC Dordrecht wist geen gevaar te stichten en werden vooral beperkt tot tegenhouden. In de slotfase kreeg MVV loon na werken want Van den Hurk verzilverde een lage voorzet. Zo kwam alsnog de 1-1 op het scorebord. Slechts één minuut later floot de arbiter voor het eindsignaal en dropen onze Schapekoppen teleurgesteld af, want ze waren zo dichtbij de overwinning. FC Dordrecht 1-1 MVV.

Volgende week speelt FC Dordrecht een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Ook dan rekent FC Dordrecht op uw steun. Tot dan!