FC Dordrecht wint in de Grolsch Veste

De spectaculaire 4-3 overwinning op FC Volendam heeft een passend vervolg gekregen in Enschede. De Dordtenaren wisten meer dan 50 minuten lang een 1-0 voorsprong vast te houden en de drie punten over de streep te trekken!

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. FC Dordrecht had grote fases in de eerste helft balbezit. De Tukkers durfde het niet aan om met veel pressie vooruit te spelen. Hierdoor kwamen onze Schapekoppen lekker in de wedstrijd ondanks dat er geen grote kansen te noteren waren. Ook FC Twente was niet in staat om Bryan Janssen écht te testen. Na een aantal schotpogingen van beide ploegen wist FC Dordrecht te scoren. Maarten Peijnenburg kon een hoekschop bij de tweede paal opvangen en opnieuw inbrengen. Breedijk was de meest alerte veldspeler en werkte de bal over de doellijn! FC Dordrecht kwam tegen alle verwachtingen in op voorsprong. FC Twente kon zichzelf vlak voor rust niet herpakken. Daardoor gingen beide ploegen aan de thee met een 0-1 ruststand.

In de tweede helft wist FC Dordrecht wat ze te doen stond. De voorsprong vasthouden en gevaar stichten via de ruimtes die vielen. Helaas wist FC Dordrecht nauwelijks meer van de eigen helft te komen. Dat was ook de verdiensten van FC Twente die steeds verder vooruit gingen voetballen. Echter slaagde de Tukkers er niet in om een gelijkmaker te forceren. Talloze hoekschoppen en dode spelmomenten eindigde in mineur voor FC Twente. De tijd verstreek en de drie punten kwamen steeds dichterbij. In de extra tijd kreeg invaller Vukcic de grootste kans op een gelijkmaker. Maar hij faalde en daarmee was de tweede Dordtse overwinning op rij een feit!

Een geweldig resultaat dankzij een FC Dordrecht dat bleef strijden tot het laatste fluitsignaal. Een echte teamprestatie!