FC Dordrecht wint krankzinnig duel

Op maandagavond 1 april reisden onze Schapekoppen af naar Noord-Holland. Daar werd om 20 uur aangetreden tegen FC Volendam. Het was niet zomaar een wedstrijd, maar eentje om niet snel te vergeten. De Dordtenaren gingen er op spectaculaire wijze met een 3-4 overwinning mee van door.

FC Dordrecht begon scherp aan de wedstrijd. En na drie minuten stonden de groen-witten al met 0-1 voor, door een schitterend schot in de verre hoek van Zamouri. De ploeg van trainer Cláudio Braga zette veel druk vooruit, creëerde wel kansen zonder ze te benutten. FC Volendam voetbalde zich goed onder die druk uit en na een kwartier spelen kwam de gelijkmaker op het scorebord. (Jari Vlak 1-1).

Hierna ging de wedstrijd op en neer met veel kansen over en weer. Op slag van rust legde scheidsrechter Nagtegaal de bal op de stip, nadat er ineens drie spelers op de grond lagen waaronder Daniël Breedijk. De verdediger werd van twee kanten verdedigd waardoor hij ten val werd gebracht. Daniël Breedijk pakte de bal zelf op en schoot hem koeltjes tegen de touwen en tekende voor een 1-2 ruststand.

Nog geen vijf minuten na de rust stond er wederom een gelijke stand op het scorebord. Door een snelle counter van de oranjehemden scoorde v.d. Moot de 2-2. Beide ploegen gingen vol voor de winst en kregen ook doelkansen: zo raakte Zamouri de paal en FC Volendam de lat.

Twintig minuten voor het einde leek de thuisploeg de 3-2 te maken. Heel het stadion juichte voor een Volendamse goal, maar dit feestje ging niet door. Maar het doelpunt werd afgekeurd door de assistent-scheidsrechter, die resoluut zijn vlag omhoog stak voor buitenspel. Het bleef dus nog gelijk.

In de 85e minuut kwam Dordrecht weer op voorsprong door een schitterend doelpunt van Summerville. Ook deze voorsprong duurde helaas slechts vier minuten. Eén minuut voor het eind van de officiële speeltijd maakte invaller Peters de 3-3.

De extra speeltijd bedroeg vier minuten. Joël Zwarts, die na ongeveer een uur ingebracht werd voor Thomas Schalekamp, bezorgde onze Schapekoppen de volle buit. In de 92e minuut werd een prachtige steekbal gegeven door Jari Schuurman en de geblondeerde spits rondde de ultieme kans doeltreffend af.

Al met al een spectaculaire avond in Volendam en een geweldig resultaat, want de drie punten gingen mee in de bus naar Dordrecht.

Komende vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen koploper FC Twente, die maandagavond verrassend met 4-1 verloren bij RKC Waalwijk. Gaat FC Dordrecht ten overstaan van 20.000 Tukkers stunten in de Grolsch Veste? Ga mee met de supportersvereniging (aanmelden op woensdagavond bij het supportershome) en beleef het live!