FC Dordrecht zwaar door de ondergrens in Eindhoven

FC Dordrecht was geen schim van de ploeg die in de vorige speelronde met 3-2 won van Roda JC. De Schapekoppen hadden een ware off-day. Er werd met maar liefst 8-1 verloren van FC Eindhoven. Een valse start van de vierde periode is een understatement…

In de openingsfase had FC Eindhoven het initiatief. Via een drietal kansen waren de Brabanders gevaarlijk maar wisten niet te scoren. Daarna was het de beurt aan onze Schapekoppen. Renny Smith zag zijn volley gekeerd worden via paal en doelman. Breedijk wist gevaar te stichten met een schot maar zijn inzet werd van de lijn gekeerd door een verdediger. Ook Zamouri beproefde zijn geluk met een afstandschot. Maar opnieuw wist oud-Schapekop Menno Bergsen knap redding te brengen. In de 35e minuut was het raak voor FC Eindhoven. Kabangu speelde zichzelf vrij voor onze doelman en faalde niet. Het zou niet bij 1-0 blijven want een paar minuten voor rust vielen ook de 2-0 en 3-0, gescoord door opnieuw Kabangu en Bourard.

De eenvoud waarmee FC Eindhoven de voorsprong wist uit te bouwen was slechts een voorproefje voor wat zich de tweede helft zou gaan afspelen. In de 48e minuut scoorde Kabangu een onvervalsde hattrick. Hij bracht de score op 4-0. Een paar minuten later kreeg FC Dordrecht een penalty. De in de basis teruggekeerde Zamouri eiste de penalty op, maar hij wist het buitenkansje niet te benutten. Echter maakte hij in de 55e minuut zijn misser goed door alsnog te scoren. Een pijnlijk moment volgde voor Jeremy Cijntje die zich zichtbaar blesseerde aan de hamstring. FC Eindhoven wist in een tijdsbestek van zes minuten vier keer te scoren. Zo stond er na 82 minuten voetbal 8-1 op het scorebord. De arbiter voelde de wedstrijd goed aan door direct af te fluiten zodra de 90 minuten waren afgelopen.

Een hele pijnlijke nederlaag voor onze Schapekoppen. Een nederlaag die ontstaan is vanuit te veel persoonlijke fouten. Een collectief falen. Iets wat de supporters die trouw achter hun ploeg stonden niet hebben verdiend. Volgende week wacht Go Ahead Eagles in ons Riwal Hoogwerkers Stadion. Wij vertrouwen er op dat onze selectie zich wil revancheren na het verlies. Support de ploeg naar een positief resultaat! Tot volgende week!