FC Dordrecht wint van Roda JC na spannend slot

FC Dordrecht heeft in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion met 3-2 gewonnen van Roda JC. Thomas Schalekamp, Renny Smith en Jeremy Cijntje waren de drie Dordtse doelpuntenmakers. Voor Roda JC duurt de negatieve uit reeks voort.

In de openingsfase van de wedstrijd waren de kansen spaarzaam. Speldenprikjes werden hier en daar uitgedeeld maar het krachtsverschil tussen beide ploegen was minimaal. In de 37e minuut zorgde een sliding van Smith in het eigen zestienmeter gebied voor een strafschop in het voordeel van de Limburgers. Topscorer Mario Engels faalde niet en zette Roda JC op voorsprong. Roda JC was nog aan het nagenieten van de voorsprong op het moment dat Thomas Schalekamp een schot loste op doelman Novakovic. Zijn schot was de keeper te machtig en zo maakte de voormalig FC Dordt-jeugdspeler gelijk! Dit betekende ook de ruststand, 1-1.

De tweede helft zou allesbehalve saai worden. In de 54e minuut bracht Jeremy Cijntje de Dordtenaren op voorsprong. Jeremy had een mooie dribbel in huis en haalde verwoestend uit. FC Dordrecht had de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong! Slechts vijf minuten later werd de voorsprong zelfs verder uitgebouwd. Renny Smith wist zich met één van zijn talloze loopacties in kansrijke positie te manoeuvreren. Zijn schot vloog via het lichaam van de Roda JC doelman in het vijandelijke doel. Het doelpunt van Smith zorgde voor de 3-1 op het scorebord in de 59e minuut! Vanaf dat moment gaat Roda JC op zoek naar treffers om eventueel puntverlies te voorkomen. In de 85e minuut scoort Roda-invaller Remans de aansluitingstreffer. Door de 3-2 in de 85e minuut werd het de laatste minuten billen knijpen in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Maar gelukkig hield de voorsprong stand en stapte FC Dordrecht met drie punten het veld af!

FC Dordrecht weet de 3e periode goed af te sluiten met drie punten tegen een hoogvlieger. Wat kunnen onze Schapekoppen in de 4e periode? Steun FC Dordrecht in de laatste periode, te beginnen volgende week bij FC Eindhoven!