FC Dordrecht gaat hard onderuit in Utrecht

Onze Schapekoppen waren niet in staat om de ongeslagen reeks voort te zetten. Siebe Schets wist nog even de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Helaas was dat niet voor lang want een paar minuten later viel de genadeslag.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Het enige gevaar in de eerste 25 minuten kwam vanuit een te korte terugspeelbal. Gelukkig was Bryan Janssen alert en wist hij een vroeg tegendoelpunt te voorkomen. Echter was het in de 28e minuut alsnog raak. Nick Venema ronde koeltjes af nadat een voorzet met enig fortuin voor zijn voeten viel. Jong FC Utrecht kwam op een voorsprong in een matige eerste helft.

Het tweede deel van de wedstrijd zou een stuk spectaculairder worden. In de 48e minuut begon Nick Venema met een rush waarna hij niet meer te stoppen was. Hij schoof beheerst de bal achter Janssen. FC Dordrecht weet wat het is om terug te komen van een 2-0 achterstand dus de hoop was zeker niet vervlogen. Zamouri raakte een paar minuten later de lat. Zo zat het onze Schapekoppen niet mee. In de 71e minuut werd FC Dordrecht na slordig balverlies overlopen in de omschakeling en faalde Arweiler niet. De Dordtenaren moesten drie keer scoren om een punt over te houden aan het treffen. De weg naar een gelijkspel leek ingezet toen Siebe Schets in de 77e minuut de 3-1 binnen kopte. Maar vijf minuten later kreeg Jong FC Utrecht een goedkoop gegeven strafschop. Het buitenkansje werd benut en zo eindigde de wedstrijd in 4-1.

Volgende week speelt FC Dordrecht de laatste wedstrijd voor de winterstop in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion tegen TOP Oss. Kom onze ploeg massaal aanmoedigen! Tot vrijdag!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Montsma (46′ Haydary), Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok (79′ Schalekamp), Timmermans, Smith; Zamouri (72′ Schets), Cijntje.

Jong FC Utrecht: Paes (K), Mokono (73′ Lim), Van der Velden, Mamengi, Culhaci; Velanas, Brinkman, Pattynama; Mallahi (69′ Albu), Sow, Venema (61′ Arweiler).