FC Dordrecht begint zonder punten aan het nieuwe jaar

FC Dordrecht begon niet met het gewenste resultaat aan het nieuwe jaar. In Oss ging de ploeg van De Nooijer met 4-2 onderuit en begon het met een nederlaag in 2017.

FC Dordrecht speelde vrijdagavond de eerste wedstrijd na de winterstop tegen FC Oss. Joey Godee maakte zijn debuut voor FC Dordrecht. Everon Pisas verving de geschorste Bradley de Nooijer.

De wedstrijd begon een half uur later vanwege een flinke sneeuwbui. De eerste helft kwam langzaam op gang mede door de winterse omstandigheden. Dordt had de wedstrijd in de beginfase onder controle en liet de thuisploeg meerdere malen achter de bal aanlopen. Met name Van Wermeskerken zorgde voor veel dreiging aan de rechterkant van het veld.

FC Oss zorgde naarmate de wedstrijd vorderde voor meer gevaar richting het doel van Coremans. Kamaci en Boere maakten het de Dordtse doelman met diverse pogingen erg lastig.
Everon Pisas was namens de Schapenkoppen gevaarlijk voor het Osse doel. Joël Fabrice Thomas speelde vrijstaande linksback aan, die op zijn beurt de bal recht op de doelman afvuurde.

Kort voor de rust kwamen beide ploegen op gang en werden er doelpunten gescoord. Jupiler League topscorer Tom Boere zorgde voor de openingstreffer twee minuten voor de rust. Gelukkig voor de meegereisde uitsupporters liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Twee minuten na de 1-0 was het Alvin Daniels die met een kanonskogel de bal achter Ronald Koeman Jr schoot en de goalie kansloos liet.

De ploeg van de Zeeuwse oefenmeester begon alles behalve scherp aan de tweede helft in Brabant. In het eerste kwartier na de rust was de stand van 1-1 naar 3-1 gegaan door doelpunten van Lazic, die ook trefzeker was in het heenduel, en Celik.

Dordt probeerde nog wat aan de stand te veranderen, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Met kleine speldenprikjes werd geprobeerd door de defensie van de Brabanders heen te prikken, maar tot een doelpunt leidde dat niet.

Het werd niet lang na de 3-1 ook 4-1 na een strakke aanval van FC Oss waarmee Boere de bal in een leeg doel kon schieten. Met de ingebrachte Da Cruz en Vleugels werd met man en macht geprobeerd de 4-2 te maken, maar tevergeefs.
De ploeg van Gérard de Nooijer gaf niet op en werd vlak voor tijd toch beloond met de 4-2 door een mooie solo van Alessio Da Cruz, die de bal rustig onder Koeman in het doel werkte.

Uiteindelijk verloren de Schapenkoppen het duel van FC Oss en gaat het zich klaarmaken voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.