FC Dordrecht gaat met slecht gevoel winterstop in

Als laatste wedstrijd van het kalenderjaar gingen de Dordtenaren op bezoek bij Achilles’29.

Dit was ook de afscheidswedstrijd van Geert Arend Roorda, die deze week bekend maakte naar Australië te vertrekken. Aanvoerder Jeffry Fortes was niet van de partij, want hij werd één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart. Ook Danzell Gravenberch (hamstring) zal niet in actie komen.

Dordt sterk aan de bal
De Dordtenaren kregen het niet makkelijk op bezoek in Groesbeek. Het duel was de eerste minuten in evenwicht, maar Dordt scoorde al vroeg in de wedstrijd. Rangelo Janga scoorde na tien minuten de 0-1. De aanvaller maakte alweer zijn negende doelpunt van dit seizoen. Het was wat gerommel voor het doel van Achilles. maar Josimar Lima schoot de bal op doel en de Dordtse topscorer promoveerde deze poging tot doelpunt.

Te Loeke hield de Schapenkoppen in de wedstrijd toen hij een 1-op-1 situatie fantastisch redde. Het beste van het spel in de eerste helft was voor de ploeg uit Dordrecht. Daniels zorgde voor gevaar met individuele acties waarmee hij zijn tegenstanders te kijk zette. De Greef kwam goed op naar het middenveld en gaf meerdere goede ballen naar de vleugelaanvallers. Dordrecht heeft meerdere malen de kans gehad om de voorsprong te vergroten, maar in de afronding waren de mannen van De Nooijer niet altijd even scherp.

Tweede helft nekslag voor Dordrecht
Dordrecht was het kwijt na de rust, de kansen waren er zelden en Achilles werd steeds sterker. Kort na de aftrap van het tweede deel in Groesbeek was het al raak voor de thuisploeg. Achilles had alles onder controle in de tweede helft, in tegenstelling tot de eerste helft. Ze creëerde kansen en liet Dordt alsmaar achter de bal aanlopen.

Een half uur voor tijd was daar de publiekswissel voor Roorda, die na deze wedstrijd afscheid neemt van FC Dordrecht voor een nieuw avontuur in Australië. Na de wissel van de middenvelder werd het spel nog minder aan de kant van
Dordt. Duels werden verloren, de creativiteit nam af en de inzet was ver te zoeken. Het leek alsof de Schapenkoppen al dachten dat ze in bus zaten. En als de spelhervatting al bijna tot een tegendoelpunt leidden, zoals de uittrappen, zakt de moed ver weg.

Tot overmaat van ramp was het twee minuten voor tijd Thoone die de 2-1 voor Achilles scoorde. Dordt was verslagen, letterlijk en figuurlijk.

Scoreverloop
10’ 0-1 Janga
48’ 1-1 Van Steen
88’ 2-1 Thoone

Opstellingen
Achilles’29: Ter Wielen, Dingil, Ramezani (26’ Raja Bouan), Sürmeli (82’ Bogers), Hendriks, Steen, Dekkers, Thoone, Van de Beek, Zeller en Van Straaten (73’ Van Riel)
FC Dordrecht: Te Loeke, Van Wermeskerken, De Greef, Lima, Aktaou, Steenvoorden, Daniels (83’ Arias), Chacon, Janga, Roorda (62’ Pisas) en Lumu (46’ Curiel)

Bijzonderheden: scheidsrechter Van de Kerkhof gaf geel aan De Greef, Lima (FC Dordrecht) en Van de Beek (Achilles’29)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek