FC Dordrecht pakt punt in eigen huis

FC Dordrecht heeft zaterdag tegen FC Groningen één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd, het eerste punt in eigen huis sinds de start van de competitie. De ploeg van trainer Ernie Brandts speelde in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1-1 gelijk tegen de bezoekers uit het hoge noorden.

Ondanks dat FC Groningen direct het initiatief nam hoefde keeper Kurto niet vaak in actie te komen. De Dordtenaren hadden vooral veel moeite met de snelle aanvallers van FC Groningen, waar Antonia in de eerste helft de meest gevaarlijke man was. Mart Lieder zorgde nog wel voor dreiging van Dordtse zijde maar kreeg de bal niet achter de Groningse keeper Padt. Op slag van rust was het echter een kopbal van De Leeuw die de teller op 0-1 zette.

Dat betekende opnieuw een tegenslag voor het in de speciale camouflageshirts spelende FC Dordrecht, dat in het tweede bedrijf op jacht ging naar de gelijkmaker. Vlak na de rust werd opnieuw getracht om Lieder te bereiken, maar hij kwam net tekort bij een voorzet van Van Overeem. Ook Ten Voorde kon net niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten. Toch bleef FC Dordrecht vechten voor een doelpunt.

Brandts bracht als aanvaller Rihairo Meulens in om een goal te forceren, koud op het veld kopte hij net naast. Uiteindelijk konden de Schapenkoppen na ruim 82 minuten toch juichen. Eerst zag Ten Voorde zijn poging van de lijn gehaald worden, maar in de rebound was Gosens de Groninger keeper te slim af.

Scoreverloop
0-1 45′ De Leeuw
1-1 83′ Gosens

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Lima, Haddad, Peersman; Ojo, Van Overeem, Van Haaren (81′ Troost-Ekong), Koolwijk (46′ Gosens); Lieder (65′ Meulens) en Ten Voorde.
FC Groningen: Padt, Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Kieftenbeld, Antonia (86’ vd Velden), De Leeuw, Hoesen (65’ Mahi), Chery, Van Nieff, Hiariej (44’ Lindgren)

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van Boekel gaf geel aan Hiariej, Kieftenbeld en Mahi (FC Groningen)