Winst voor alle jeugdteams!

De jeugdopleiding heeft een uitstekende zaterdag achter de rug, want alle drie de teams wonnen hun wedstrijd. De A-jeugd was voor de tweede keer in drie weken te sterk voor TOP. In Brabant werd er met 1-2 gewonnen. De B-jeugd won thuis met 5-2 van DHC en in Naaldwijk zette de C1 een grote stap richting het kampioenschap door met 3-0 te winnen van Westlandia.

TOP A1-FC Dordrecht A1: 1-2 (0-0)

De A-jeugd heeft voor de tweede keer in drie weken tijd weten te winnen van TOP. Thuis werd het begin deze maand 4-2, de uitwedstrijd eindigde nu in een 2-1 zege.

Voor rust waren er weinig kansen te noteren, beide teams kregen in ieder een goede mogelijkheid. Op aangeven van Djurandy Swedo vanaf rechts, schoot Anthony Velder over en de Brabanders hadden een kans om te scoren uit een corner. Gedwongen door de omstandigheden moesten de Schapenkoppen eerder de diepte zoeken in plaats van dat het balletje rond kon gaan en er echt gevoetbald kon worden.

Na tien minuten in de tweede helft kwam Samet Gorer binnen de lijnen. Samet was nog niet warm of hij schoot enkele minuten later een vrije trap van zo’n achttien meter schitterend in de bovenhoek: 0-1. Vijf minuten later kwam TOP alweer op gelijke hoogte. Een vrije trap blijft wat hangen in de Dordtse muur waarna een van de Brabanders alsnog tot scoren komt: 1-1.

Het zou de wedstrijd worden van de wissels. Want Remon Luksch, hij viel in voor Djurandy Swedo, kwam ook tot scoren. Middels een goede individuele actie, twee tegenstanders werden te kijk gezet en de keeper met een inzet met de punt van de schoen, werd verslagen: 1-2. Emerson Akachar kreeg de kans om het duel helemaal te beslissen. Na goed voorbereidend werk van Anthony Velder, krijgt Emerson de bal echter niet tegen de touwen.

De A-jeugd boekte in Oss alweer de derde zege op rij en kan nu zelfs nog opgaan voor de vierde plaats op de ranglijst.

FC Dordrecht B1-DHC B1: 5-2 (1-1)

De B-jeugd heeft opnieuw een zege aan het totaal toegevoegd. DHC, toch geen misselijke tegenstander, werd met 5-2 verslagen.

De Schapenkoppen begonnen prima aan het duel. Zeker de eerste twintig minuten hadden de bezoekers niets te vertellen. Al na drie minuten was het raak. Een afstandsschot van Gino Boers bleek onhoudbaar voor de DHC-keeper: 1-0. De tweede fase van de eerste helft was minder van de kant van FC Dordrecht. Het werd wat plichtmatig, fantasieloos en te voorzichtig. DHC presenteerde Dordt de rekening voor de mindere fase vlak voor rust. Uit een strafschop kwamen ze op 1-1.

De Dordtenaren waren zich er van bewust dat het beter moest in de tweede helft. Ondanks de goede bedoelingen, kwam DHC via een counter op 1-2. FC Dordrecht schakelde er nog een tandje bij en dit loonde. DHC werd uiteindelijk afgetroefd. De ruimtes werden groter en er ontstonden veel Dordtse mogelijkheden. Het rendement uit de vele kansen was met vier treffers prima. Ibrahim Toure kopte de 2-2 tegen de touwen, Jeremy Fernandes (ook met het hoofd) maakte de 3-2, Everon Pisas de 4-2 (in de één-tegen-één situatie met de keeper rustig gebleven en de kans goed afgemaakt) en opnieuw Ibrahim Toure zorgde voor de vijfde Dordtse treffer. Vanaf de stip schoot hij raak.

Westlandia C1-FC Dordrecht C1: 0-3 (0-1)

De ena laatste finale in de strijd om het kampioenschap, werd door de jongste jeugd van FC Dordrecht betrekkelijk eenvoudig gewonnen. In Naaldwijk werd Westlandia met 3-0 verslagen.

De Schapenkoppen gingen vanaf het eerste fluitsignaal fel van start en dit resulteerde binnen twee minuten al in een schot tegen de paal van Jearlon Martina. Binnen vijf minuten stond FC Dordrecht al op voorsprong. De niet geheel fitte Nedely Fortes was vanaf links met de bal naar binnen gekomen, keek of er afspeelmogelijkheden waren, maar besloot het zelf te proberen. Dit deed hij prima, want de bal viel precies in de rechterbovenhoek: 0-1. Er zouden daarna nog vele kansen volgen en met name het niet vergroten van de voorsprong, was een punt van kritiek. Want terwijl Westlandia tot geen enkele fatsoenlijke kans kwam, daar kregen Jearlon Martina, Joel van Oldenbarneveld (hij viel al snel in voor Nedely Fortes) en Gervane Kastaneer kansen om met een ruime voorsprong richting de kleedkamer te gaan.

In de tweede helft was er eigenlijk een zelfde beeld te zien. Een veel sterker FC Dordrecht dat veel kansen krijgt, maar lang wacht met het karwei af te maken. Gervane, Jay End, Joel en Jearlon krijgen de kansen, maar weten niet te scoren. Reggie de Windt lukt dit eindelijk wel. Zo’n kleine twintig minuten onderweg in de tweede helft, maakte hij de 0-2. Het karwei zou uiteindelijk helemaal beslist worden door Joel van Oldenbarneveld. Na een gevoelige voorzet vanaf rechts van Justin Spruijt (de bal was perfect op maat) kopte Joel de 0-3 binnen. Een van de beste mogelijkheden in de slotfase van het duel was voor Yorick Termond die gedreven inviel. Helaas wist Yorick van dichtbij niet te scoren, omdat hij de bal niet goed raakte.

In Rotterdam won Spartaan’20 met liefst 6-0 van Sparta AV. Dat betekent dus dat de strijd om het kampioenschap beslist zal gaan worden op zaterdag 7 mei (laatste speeldag). Als de Schapenkoppen dan thuis winnen van SC Feyenoord, dan zijn zei de kampioen.